AMASYA / MERKEZ - Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Üçler İlkokulu: Sultani Niğdelizade Feyzullah ve Yakup Çelebilere Üçler denilmekteydi. Amasya'da bu kişilerin bulunduğu mahalleye de Üçler Mahallesi deniliyordu. İlk defa 1918 yılında Üçler Camii yanına bir dershanelik mektep olarak inşa edilen okul o tarihten beri Üçler Okulu olarak bilinmektedir. 1927 yılında Hacı İlyas Mahallesinde bir evde yeniden hizmete açılan Üçler Okulu sonraları Çırçır'da bir binaya taşınmış, daha sonra Saraçhane Camii yanındaki bir binada üç sınıflı olarak hizmetini sürdürmüş, 1941'de ilk defa beş sınıflı bir ilkokul olmuştur.

(İlimizde açılan 4. Okuldur.) 1958 – 1959 öğretim yılında Üçler Binasına (B Blok) taşınan Üçler İlkokulu 1997 yılında aynı bahçe içerisinde inşa edilen Zübeyde Hanım Ortaokulu ile birleştirilmiştir.

Zübeyde Hanım Ortaokulu: 16.09.1991 tarihinde hizmete açılmıştır. Zübeyde Hanım Ortaokulu hemen ertesi sene yoğun talepten dolayı ikili öğretime geçmiştir. 1997 yılında Üçler İlkokulu ile Zübeyde Hanım Ortaokulu birleştirilmiştir.

Zübeyde Hanım Üçler İlköğretim Okulu, İlköğretim Yasası gereğince 1997 yılında Üçler İlkokulu ve Zübeyde Hanım Ortaokulunun birleştirilip yapılandırılmasıyla bu adı almıştır. Okulumuz bu yıldan beri halen 23 derslik ile 23 sınıfta normal eğitim,3 derslik ile 4 anasınıfında ikili öğretim yapmakta,1 müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 öğretmenler odası,2 rehberlik servisi odası,1 okul-aile birliği odası,1 memur odası,1 hizmetli odası,1 teknisyen odası,1destek eğitim odası,1 arşiv odası,1 depo, 1 mutfak, 1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı ve 1 konferans salonu,2 Çok Amaçlı Salonuyla eğitim ve öğretimdeki hizmetini sürdürmektedir.

Okul isminin yer aldığı okul logosu 1963 yılında tasarlanmış,1988 yılında yeni düzenleme yapılmış, 2010 yılında Okul isminin değişmesinden dolayı son halini almıştır.

2008-2009 eğitim öğretim yılında Yeşilırmak Havzası Kalkındırma Derneği tarafından Üçler Binasına (B Blok) cephe giydirme işlemi yapılarak Amasya tarihine uygun hale getirilmiştir.

2010 yılında okulumuz (A) blokta bina güçlendirme çalışmaları yapılmış, ısınma şekli doğal gaza geçilmiş, özürlü asansörü eklenmiştir.  getirilmiştir.

Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 15.10.2020 00:30 - Görüntülenme: 1413